Väggord

Väggord
“Detta kök är kryddat med kärlek”

Väggord är ett populärt sätt att ge sitt hem en personligare prägel. Att sätta upp väggord på sina väggar är väldigt enkelt. Texten är utskriven på en självhäftande vinylfilm och hela texten sätts upp i ett stycke. Man behöver med andra ord inte sätta upp varje bokstav för sig, vilket skulle kräva mer jobb med passning för att få det rakt och snyggt.

Väggord kan köpas i de flesta affärer som erbjuder tapeter och inomhusfärg. Det är också väldigt smidigt att köpa denna typ av produkt på nätet. Paketet med väggord är lätt vilket gör att transportkostnaden blir minimal. Det krävs dessutom ingen större tapetseringsvana att sätta upp väggorden i sitt hem.

En stor fördel med  väggord på vinyl är att dessa går att ta bort om man ångrar sig eller tröttnar på dem. På vissa material kan det dock vara besvärligt att ta bort väggorden. Kontrollera detta innan du sätter upp dina väggord på en specifik tapet.

Att använda väggord på vinyl är betydligt bekvämare än att måla direkt på väggen med hjälp av schabloner, som man gjorde förr. Målar man direkt på väggen är det dessutom svårt eller rentav omöjligt att ta bort enbart texten. Då krävs det ofta att man målar eller tapetserar om hela väggen. Detta slipper man med dagens moderna väggord.