Rollup

Enklast kan en rollup beskrivas som en flyttbar reklampelare. Den är väldigt enkel att montera upp eller ner. En rollup väger bara några kilo vilket gör dem enkla att ta med sig till mässor och liknande. Den stora fördelen är att när man inte använder rollupen så ligger motivet säkert ihoprullat i en kassett vilket gör att den inte kan skadas under transport.

En rollup är perfekt vid mässor, events, som butiksinformation, presentationer eller liknande sammanhang.

Vad kostar en rollup?

RollupDe billigaste rolluperna kostar från 1 000 kr. Vill man ha lite mer kvalitet ligger priset på omkring 1 500 kr. Det som ofta skiljer billagare rolluper från dyra är att trycket skrivs ut på en tjockare ljusblockerande polyesterfilm. Detta är ett effektivt sätt att förhindra genomlysning.

Vill man ha en lite lyxigare rullup ligger priset på mellan 3000 kr och 4 000 kr. Rollups i denna prisnivå håller hög kvalitet och ofta lämnas långa garantier på själva anordningen och mekaniken. De dyrare rolluperna låter dessutom användaren byta motiv på ett smidigt sätt.

Hur fungerar en rollup?

En rollup fungerar på samma sätt som en rullgardin med skillnaden att man drar fram den nerifrån och upp. För att den utdragna rollupen inte ska rulla ihop sig igen finns en stomme/stativ som man fäster rollupen i högst upp.

Följande steg utför man vid uppsättande av en rollup:

  1. Plocka fram rollup och stommen från din rollup-väska.
  2. Om systemet har fötter vinkla ut dessa och veckla ut stativet.
  3. Fäst stativet i på baksidan av den kasett rollupen förvaras i.
  4. Stå bakom stativet och kasetten och dra rakt och jämnt i rollupens övre list och fäst den i sögst upp på stativet.