Smidesskyltar

SmidesskyltSmidesskyltar hänger ofta på husväggar utanför butiker så att dessa kan ses från en snäv vinkel för de som befinner sig längre bort på gatan. De utstickande smidesskyltarna signalerar traditionalitet och lantlighet. En stor fördel med smidesskyltar är att de passar in i många olika miljöer, på såväl gamla som nya husfasader. Det finns även smidesskyltat med ett mer modernt utseende och färre detaljer. Nu för tiden, när andra material används, syftar namnet smidesskylt snarare på utformningen än på själva tillverkningsprocessen.

Äkta smidesskyltar

Äkta smidesskyltar är sådana där stativet är gjort i järn. Själva skylten kan sedan vara gjort i plast, plåt eller trä. Motivet på skylten kan dessutom vara tryckt på ytterligare ett material som skruvas eller limmas fast på skylten.

Smidesskyltar av aluminium

Smidesskyltar som är tillverkade i aluminium är egentligen inga äkta smidesskyltar eftersom de inte är smidda av järn. Dessa skyltar är imitationer av de traditionella skyltarna och har sina fördelar. Priset är en fördel. Att smida en skylt i järn är ett tidskrävande hantverk, medan att gjuta en aluminiumskylt i en form kan automatiseras vilket sänker kostnaderna. Aluminiumstativet och skylten är dessutom lättare vilket gör montering och upphängning enklare. Smidesskyltar av andra material lackas sedan för att se ut som de äkta järnskyltarna. De flesta ser ingen skillnad på en äkta och “oäkta” smideskylt med stativ.